Uhapšeni krijumčari, Albance sa Kosova prebacivali u Mađarsku

Sedam osoba uhapšeno je zbog sumnje da su veći broj Albanaca sa područja Kosova i Metohije krijumčarili u Mađarsku i ilegalno prebacivali do teritorije Austrije. Akciju hapšenja sproveli su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

MUP saopštava da su osumnjičeni uhapšeni posle višemesečne međunarodne istrage u saradnji sa policijskim službenicima Mađarske.

Osumnjičeni su da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Članovi organizovane kriminalne grupe, su kako se sumnja, za prebacivanje uzimali 3.000 evra po osobi.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Policijskom upravom u Subotici, uhapšeni su K.F. (45), koji se sumnjiči da je organizator grupe, S. S. (38), Ž. P. (57), Đ. P. (40), R. A. (68), N. B. (21) i K. M. (28).

Terete se da su od sredine aprila do sredine maja ove godine omogućili prebacivanje većeg broja Albanaca sa područja Kosova i Metohije u Mađarsku i nedozvoljeni tranzit do teritorije Austrije.

Osumnjičeni su zainteresovanim licima za odlazak u zemlje Evropske unije organizovali prihvat na teritoriji Subotice, nakon čega su im omogućavali da na nedozvoljen način prelaze državnu granicu Srbije i Mađarske, pešice, izbegavajući graničnu kontrolu.

Postoje osnovi sumnje da su im, nakon toga, u međuzoni, predavali putne isprave državljana Srbije sa kojima imaju sličnosti, uz pomoć kojih su oni potom na nedozvoljen način ulazili na teritoriju Mađarske.

Sumnja se da su im potom organizovali dalji nedozvoljeni tranzit preko Mađarske do konačne destinacije u Austriji.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenih pronašla tri pištolja, 263 komada municije različitog kalibra, oko 8.000 evra i više mobilnih telefona.

Takođe, od osumnjičenih privremeno su oduzeta četiri putnička motorna vozila koja su, kako se sumnja, korišćena u izvršenju ovog krivičnog dela.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво