Sudija tražila da ne sudi Darku Kostiću, sud usvojio zahtev

Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbi za polno uznemiravanje i neovlašćeno držanje droge još nije zakazan jer je sudija, koja je dobila da sudi njegov predmet, prošle sedmice zatražila svoje izuzeće.

Portparol suda Irog Veličković precizirao je za Tanjug da je predmet u krivičnom postupku dodeljen sudiji Svetlani Galić, a ona je 17. avgusta podnela zahtev za svoje izuzeće.

"Rešenjem predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu od 20. avgusta godine usvojen je zahtev sudije i ona je izuzeta od postupanja u tom predmetu", rekao je Veličković i dodaje da će predmet biti dodeljen u rad drugom sudiji.

Razlog za izuzeće sudije nije poznat, ali zakon nalaže da je sudija, čim sazna da postoji neki od razloga za izuzeće, dužan da prekine svaki rad na tom predmetu i da o tome obavesti predsednika suda koji će odlučiti o izuzeću.

Protiv Kostića je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge.

Međutim, istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavljao ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog "silovanja i zlostavljanja".

Kako se navodi, modnog kreatora je prijavio L. J. koji je prethodno došao u njegov stan da bi ga Kostić fotografisao.

I drugi mladić B. Š. je prema navodima pojedinih medija svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво