Krenuo u Švedsku s koferom punim lekova

Carinici su jutros na Aerodromu "Nikola Tesla" sprečili jednog putnika da sa punim koferom lekova, čija se vrednost procenjuje na gotovo 35.000 evra, otputuje u Švedsku, saopštila je Uprava carine.

Zahvaljujući rendgenskoj kontroli prtljaga, koju pred samo ukrcavanje na let sprovodi služba bezbednosti aerodroma, primećeno je da se u prtljagu srpskog državljanina iz Beograda nalazi velika količina lekova.

Carinici su putnika sproveli u prostorije carinske ispostave i utvrdili da se on uputio u Geteborg ponevši u ručnom prtljagu 6.200 tableta "tamol – XX"' od 200 miligrama u rinfuzu, 136 kesica "kamagre" od 100 miligrama, 300 tableta leka "ksalol"' od jednog miligrama i 200 tableta "rivotril" od dva miligrama.

Preparati "tamol" i "kamagra" su na omotima imali oznaku da su poreklom iz Indije, dok su "ksalol" i "rivotril" poreklom iz Srbije.

"Tamol" se koristi za ublažavanje bolova i pripada grupi medikamenata koja ima opojno dejstvo, "ksalol" pripada grupi benzodijazepina i služi za lečenje anksioznosti i napetosti, "rivotril" se pak koristi u lečenju epileptičnih napada, dok je "kamagra" lek za potenciju.

Iz Uprave carine podsećaju da se gotovo identičan slučaj na beogradskom aerodromu dogodio i krajem marta, kada su u krijumčarenju lekova uhvaćena dva putnika iz Beograda i Surdulice, koji su se takođe uputili u Švedsku, a u čijim je koferima otkriveno preko 40.000 tableta "tamol – XX" od 200 miligrama u rinfuzu.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 10. avg 2018, 10:31)
anonymous [neregistrovani]

Toliko mnogo ljekova !?

Mora da je jako bolestan !

(četvrtak, 09. avg 2018, 17:09)
Nenad [neregistrovani]

Bez recepta

Dodji na prostore Kosova i Metohije udji u bilo koju apoteku i dobices lekove kakve zelis bez recepta

(četvrtak, 09. avg 2018, 16:57)
anonymous [neregistrovani]

Ako rezepti nisu potrebni , tada to nije lijek.

Toliko lijekova koliko je na slici nemoze stati na jedan rezept jednom covjeku..
Ne postoji na svijetu ljekar koji ce taj rezept potpisati..
A bas Svedskoj treba toliko masnih lijekova.
Drzava koja ima nastabilnije temelje socijale u svom ustavu.
Mozda se pisac malo preracunao o smislu pisanja i dijalogu u jasti.

(četvrtak, 09. avg 2018, 15:34)
anonymous [neregistrovani]

Дијаспора

Ко га је снабдео том количином лекова, зар не требају рецепти за те лекове?