Uslovne kazne i proterivanje iz Srbije za 13 hrvatskih navijača

Svih 13 pripadnika navijačke grupe "Torcida" koji su ranije oslobođeni u prekršajnom postupku, nagodili su se sa tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije. Šestorica navijača su već proterani iz zemlje.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je za Tanjug da je sud potvrdio današnji sporazum, prema kojem su sedmorica okrivljenih navijača splitskog Hajduka osuđeni na uslovne kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru proterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Oni bi u toku popodneva trebalo da budu proterani iz Srbije, odnosno deportovani u Hrvatsku.

Šestorica navijača su isti sporazum zaključili u sredu i već su proterani iz Srbije.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su bili zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo Drugo osnovno tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanja ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, a sedam njih je do sada uložilo žalbu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво