Uslovne kazne i proterivanje iz Srbije za 13 hrvatskih navijača

Svih 13 pripadnika navijačke grupe "Torcida" koji su ranije oslobođeni u prekršajnom postupku, nagodili su se sa tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije. Šestorica navijača su već proterani iz zemlje.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je za Tanjug da je sud potvrdio današnji sporazum, prema kojem su sedmorica okrivljenih navijača splitskog Hajduka osuđeni na uslovne kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru proterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Oni bi u toku popodneva trebalo da budu proterani iz Srbije, odnosno deportovani u Hrvatsku.

Šestorica navijača su isti sporazum zaključili u sredu i već su proterani iz Srbije.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su bili zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo Drugo osnovno tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanja ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, a sedam njih je do sada uložilo žalbu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 09. avg 2018, 18:06)
Brut [neregistrovani]

Nagodba

Samo ih vi puštajte, vratiće se oni u crnim uniformama.

(četvrtak, 09. avg 2018, 12:11)
srx [neregistrovani]

Nogodili se???

U Srbji su ispisali ustaski simbol i onda se mrtvi hladni nagodili sa nasim zakonodavstvom???

Znate sta, Srbi...ako samo sebe ne postujemo nece nas ni drugi postovati.

(četvrtak, 09. avg 2018, 12:03)
anonymous [neregistrovani]

Eh da mi je...

5min. vlasti, da vidim ko bi divljao po Srbiji.....

(četvrtak, 09. avg 2018, 11:27)
anonymous [neregistrovani]

Ко ће надокнадити штету?

Нигде у тексту се не помиње надокнада материјалне штете бензинској пумпи. Исписивање усташких симбола је директан атак на Србију и за то би казне морале бити много оштрије ако мислимо да нам ишта од ове државе преостане.

(četvrtak, 09. avg 2018, 11:22)
anonymous Lala [neregistrovani]

Samo me interesuje

Da je neko od naših pokro benzinsku pumpu dali bi prošao sa uslovnom ili uslovna važi samo za komšijske lopove .

(četvrtak, 09. avg 2018, 11:04)
anonymous [neregistrovani]

a odsteta?

Hoce li to Hrvatska platiti odstetu, ili ce srpski narod i za to morati da radi i da placa poreze nasoj drzavi?

(četvrtak, 09. avg 2018, 11:01)
djordje -slavonac [neregistrovani]

Maaa

nemojte u zatvor s njima jer ce taj boravak tamo da plate srpski porezni obveznici. Samo debele novcane kazne a ako nemaju pare onda prinudni rad u kamenolomu negde u Srbiji na 38°C. Potreban je sitni kamen -tucanik za gradnju autoputeva.

(četvrtak, 09. avg 2018, 10:55)
F.T. [neregistrovani]

Smesna smo mi zemlja

Hocemo u EU a kaznjavamo sa po 20000dinara sto u prevodu dodje 170€, sto je vise nego smesno. Prvo ko sme da nosi hladno oruzje uza se u EU (nozeve, sekire, bezbol palice), pa to se kaznjava sa po par hiljada evra. Usput dosli da kradu i prave stetu. Kod nas se vise kaznjava vlastiti narod nego ovi strani huligani.

(četvrtak, 09. avg 2018, 10:46)
anonymous [neregistrovani]

A šteta?

Ko će platiti štetu što su napravili? Trrbalo je da ih naše sudstvo procesuira po hitnom postupku i da traži naplatu štete preko hrvatskog tužilaštva, pa tek onda nagodbe i ostalo...