"Hrvatski navijači dobro, ne traže konzularnu pomoć"

Hrvatski državljani, navijači "Hajduka" koji su uhapšeni u Srbiji zbog divljanja na benzinskoj stanici u Vrčinu, osećaju se dobro i ne traže konzlularnu pomoć svoje ambasade, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Predstavnici hrvatske ambasade posetili su u Okružnom zatvoru u Beogradu trinaestoricu navijača splitskog "Hajduka", navodi se u saopštenju i dodaje da su "tokom razgovara hrvatski državljani potvrdili da su dobro".

"Niko od pritvorenih nije zatražio konzularnu pomoć, niti je zatražio da ambasada posebno kontaktira članove njihovih porodica. Očekuje se da će svi danas i sutra biti izvedeni pred nadležna pravosudna tela", navelo je Ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu.

Kako se dodaje, za četvrtak je dogovorena poseta predstavnika ambasade četrnaestorici hrvatskih navijača koji su u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli. 

"Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će putem Ambasade Republike Hrvatske, u skladu sa međunarodnim pravilima, nastaviti pažljivo da prati situaciju u sklopu svojih nadležnosti, pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći na raspolaganju za komunikaciju s njihovim porodicama", piše u saopštenju.

Prošle nedelje, policija u Srbiji je uhapsila 27 pripadnika "torcide", grupe navijača "Hajduka" koji su na putu za Bugarsku divljali na benzinskoj pumpi "Mola" u Vrčinu  kod Beograda.

Četrnaestorica su osuđena za krađu i izdržavaju kaznu od 15 dana zatvora u Padinskoj skeli, a trinaestorica su zadržana u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo.

Jedan od uhapšenih osumnjičen je za ispisivanje grafita sa ustaškim simbolom.

Pripadnici "torcide" su, na putu ka Bugarskoj, gde je "Hajduk" u Sofiji igrao sa "Slavijom", na "Molovoj" benzinskoj pumpi ukrali robu vrednu oko 200.000 dinara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво