Poreska policija podnela 880 krivičnih prijava, uhapšeno 66 ljudi

Za prvih sedam meseci ove godine Poreska policija je podnela nadležnim tužilaštvima ukupno 880 krivičnih prijava protiv 1.116 lica za 1.024 krivična dela, pri čemu je izbegnut porez u iznosu od 6,5 milijardi dinara, a 66 lica lišeno slobode.

U tom istom periodu, identifikovano je 102 "fantom" i "peračkih preduzeća" koja su ujedno i glavni generatori sive ekonomije, što je za 36 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopštila je Poreska uprava.

Efikasnost u suzbijanju sive ekonomije Poreska policija je pokazala i prilikom sprovođenja akcija suzbijanja nelegalnog prometa akciznih proizvoda.

Za prvih sedam meseci ove godine, u koordinaciji sa drugim državnim organima, oduzeto je sedam tona duvana u listu, 5,7 tona rezanog duvana, 15,9 tona nafte i naftnih derivata, 294.696 paklica cigareta, kao i 1.612,50 litara alkoholnog pića.

Sprovođenjem redovnih aktivnosti u cilju suzbijanja sive ekonomije u prometu dobara i usluga koji se vrši obavljanjem neregistrovane delatnosti, reklamiranjem i prodajom putem interneta, inspektori Poreske policije privremeno su oduzeli i druga dobra bez dokumentacije o poreklu u ukupnoj vrednosti od 3,98 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 08. avg 2018, 11:42)
anonymous [neregistrovani]

caru carevo....

Otac mi je pričao kako su pre II Velikog rata (u vreme kapitalizma), njegovog oca jurili "finansi" zato što je prodavao rakiju (bratovljevu) , u gradu, po komšiluku.Ja se sećam, kao dete posle rata (u vreme socijalizma) kako su ulicom išli ljudi sa torbama i u pola glasa nudili "imam dobru rakiju".E onda došlo vreme (ne znam kako se zove) kada se nikom ništa ne plaća i samo se kukumavči