Zaplena sintetičkih droga i marihuane na "Lav festu"

Tokom održavnja "Lav festa" od 2. do 6. avgusta u Vrnjačkoj Banji, kraljevačka policija zaplenila je 981 tabletu ekstazija, oko 566 grama marihuane, 110 grama spida i manju količinu drugih vrsta droga. Dvema osobama određeno je zadržavanje do 48 sati, a protiv njih 148 podignute su krivične prijave za posedovanje droge.

Narkotici su pronađeni kod 152 osobe, među kojima je devet stranih državljana i 11 maloletnika, saopštila je Policijska uprava u Kraljevu.

Dve osobe su uhapšene i njima je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog istog krivičnog dela, protiv dve osobe biće podnete krivične prijave u redovnom postupku. Protiv 148 osoba biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Kako se napominje, tokom "Lav festa" nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, nisu evidentirana teža krivična dela i saobraćajne nezgode.

Policija je 36 vozača isključila iz saobraćaja i zadržala do 12 sati, zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci ili alkohola, zaključuje se u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar