Hrvatski huligani pod istragom Drugog osnovnog tužilaštva

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv 13 hrvatskih navijača koji se sumnjiče da su počinili krivična dela teška krađa i ugrožavanje sigurnosti povodom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice.

Nakon saslušanja osumnjičenih koji su mu privedeni u subotu, tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor, a sud je taj predlog prihvatio i u nedelju im odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

U ovom slučaju osumnjičeni su hrvatski državljani, navijači "Torcide" O. S., L. S., D. A., M. D., B. R., D. D., P. D., M. T., K. M., G. D., Š. A., N. J. i M. S, precizira se u saopštenju tužilaštva koje je dostavljeno Tanjugu.

Ovi navijači su u petak posle ponoći bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, a kolovođe nereda na pumpi će krivično odgovarati.

Posle izrečene presude odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво