Hrvatski huligani pod istragom Drugog osnovnog tužilaštva

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv 13 hrvatskih navijača koji se sumnjiče da su počinili krivična dela teška krađa i ugrožavanje sigurnosti povodom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice.

Nakon saslušanja osumnjičenih koji su mu privedeni u subotu, tužilaštvo je predložilo da im se odredi pritvor, a sud je taj predlog prihvatio i u nedelju im odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

U ovom slučaju osumnjičeni su hrvatski državljani, navijači "Torcide" O. S., L. S., D. A., M. D., B. R., D. D., P. D., M. T., K. M., G. D., Š. A., N. J. i M. S, precizira se u saopštenju tužilaštva koje je dostavljeno Tanjugu.

Ovi navijači su u petak posle ponoći bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, a kolovođe nereda na pumpi će krivično odgovarati.

Posle izrečene presude odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 06. avg 2018, 16:16)
anonymous [neregistrovani]

za ustaske simbole - zar to nije podiranje mrznje i politike. ..

To je nesto vise od prekrsaja. ..pod tim simbolima ginuli su civili...zene i djeca...i to na stotine hiljada. ...