Privođenje hrvatskih navijača – pronađene palice, sekire i baklje

Policija na auto-putu zaustavila više od 400 hrvatskih navijača kod kojih je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika. U Nišu i Grockoj sprovode se 32 navijača. Zbog divljanja na benzinskoj stanici u Vrčinu privedeno 28 navijača.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je detaljnom kontrolom više od 400 hrvatskih navijača i njihovih vozila pronađena veća količina drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manja količina narkotika.

"U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije", naveo je Stefanović, a saopštio MUP.

Upozorio je sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i naše državljane i naše goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

"Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano" poručio je ministar.

Navijači hrvatske "Torcide", njih 28, privedeni su oko podne u Policijsku stanicu u Grockoj.

"Oni su privedeni u stanicu u Grockoj jer je na toj teritoriji, u Vrčinu, izvršen prekršaj. Policija im trenutno uzima podatke, nakon čega bi trebalo da napiše prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru", precizirao je ranije za Tanjug predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Nakon toga, oni su toku dana sprovedeni kod dežurnog sudije za prekršaje u gradskom SUP-u u Bulevaru Despota Stefana, rekao je Marinović.

Suđenje hrvatskim huliganima pred Prekršajnim sudom u Beogradu još je u toku i do sada je saslušano devet od 27 privedenih.

Jedan okrivljeni je maloletan, pa se protiv njega ne vodi ovaj skraćeni postupak, objasnio je Marinković.

Prekršajne prijave, moguća kazna zatvora od 30 do 60 dana

Nakon ispitivanja u policiji u Grockoj, policija je protiv navijača Hajduka podnela prekršajne prijave zbog prekršaja "drsko i beobzirno ponašanje u grupi" iz Zakona o javnom redu i miru, za koje je zaprećena kazna rada u javnom interesu ili zatvor od 30 do 60 dana.

Prijavom se terete da su na jednoj pumpi u Vrčinu u četvrtak oko 03.30 posle ponoći uzeli robu iz prodavnice u vrednosti od oko 200.000 dinara a nisu platili.

Jedan od okrivljenih se tereti i da je ispisao grafit sa ustaškim simbolima.

Na taj način su ugrozili sigurnost građana, kao i imovine, kaže se u prekršajnim prijavama.

Presude okrivljenima trebalo bi da do kraja večeri izrekne dežurni sudija za prekršaje.

Oni će imati pravo žalbe u roku od osam dana, ali ove žalbe neće odložiti izvršenje eventualnih kazni.

To znači da će, ukoliko budu osuđeni na zatvor, odmah biti sprovedeni na izdržavanje.

Navijačka grupa "Torcida" iz Splita je, u noći između srede i četvrtka, napravila haos na pumpi "Mol" na auto-putu kod Vrčina, pošto su se tu zatekli na putu ka Sofiji, gde je splitski Hajduk igrao meč protiv Slavije.

Navijači Hajduka uzeli su veću količinu pića iz prodavnice na benzinskoj stanici "Mol" u Vrčinu i otišli ne plativši. Porušili su i nekoliko kanti za smeće, a za sobom su ostavili i grafite sa ustaškim simbolima.

Kako navode očevici, divljanje navijača nastavilo se i na auto-putu gde su zaustavljali saobraćaj i fotografisali se sa ustaškim simbolima.

broj komentara 26 pošalji komentar
(subota, 04. avg 2018, 08:12)
anonymous [neregistrovani]

Da

Pa vi braćo Srbi opet navijajte za komšije svim srcem čim bude prilike..Nemojte da budete zlopamtila pa da vas u tome ometa Oluja,Tompson i ovakve stvari...i td.

(subota, 04. avg 2018, 07:59)
anonymous [neregistrovani]

@Da li postoji snimak hapšenja?

Dali je i bilo nekakvo hapsenje?

(subota, 04. avg 2018, 03:27)
anonymous [neregistrovani]

Da li postoji snimak hapšenja?

Gde se može videti snimak hapšenja?

(subota, 04. avg 2018, 00:14)
anonymous [neregistrovani]

RSK

Ovako se ponasaju pobednici iz 1995.g. a mi SRBI smo porazeni nazalost.

(subota, 04. avg 2018, 00:10)
anonymous [neregistrovani]

torcida

sramno drsko i bezozbrazno ponasanje hajdukovih navijaca

(petak, 03. avg 2018, 23:43)
anonymous [neregistrovani]

Širnje fašističke ideologije i verske netrpeljivosti

Zar nije crtanje ustaških simbola upravo širenje nacinalne mržnje i podržavanje fašističkih odeologija za šta sleduju mnogo duže kazne zatvora duže od 30 dana.

(petak, 03. avg 2018, 23:40)
anonymous [neregistrovani]

Širnje fašističke ideologije i verske netrpeljivosti

Zar nije crtanje ustaških simbola upravo širenje nacinalne mržnje i podržavanje fašističkih odeologija za šta sleduju mnogo duže kazne zatvora duže od 30 dana.

(petak, 03. avg 2018, 22:36)
anonymous [neregistrovani]

Postupiti po zakonu...

...jer sve drugo bi bilo greska.Za ovo je zaprecena kazna najmanje 30 dana zatvora i to treba ispostovati!
Ne verujem da bi nasi gradjani prosli bolje da izadju pred Hrvatske sudove za istu stvar.Gore da,ali bolje ni slucajno.Tamo bi im prisili jos neka kaznena dela!

(petak, 03. avg 2018, 22:03)
Fudbaler [neregistrovani]

Huligane

Srbija postaje ozbiljna država,i naravno da će stati na put huliganstvu.

(petak, 03. avg 2018, 20:03)
Драган КНН [neregistrovani]

Крв није вода !

Тако су им очеви опљачкали српску имовину за време и послије "олује" па су генетске навике отимачине српске имовине испливале на виђело !