Novi Sad, muškarac pokušao da se zapali ispred zgrade suda

Policija je sprečila pedesetogodišnjeg muškarca da se zapali i otruje ispred zgrade Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu. Muškarac je odveden u Urgentni centar i nije u životnoj opasnosti.

Klinički centar Vojvodine je saopštio da je pacijent S.T doveden u Urgentni centar nakon što se, samoinicijativno, polio benzinom a potom pokušao da popije pesticid. "Primenjene su sve potrebne dijagnostičke i terapijske mere. Pacijent je svestan, komunikativan i van životne opasnosti", navodi se u saopštenju.

Policija je jutros oko 10.00 intervenisala ispred zgrade Osnovnog i Višeg suda u Novom Sadu i sprečila muškarca S. T. u nameri da se zapali.

U Višem sudu u Novom Sadu, prenosi portal 021, rekli su da se muškarac polio sa dve litre benzina, potom je izvadio upaljač i pretio da će popiti otrov "Total" koji je držao u ruci.

Kako je sam rekao, razlog za pretnju samoubistvom je to što je nezadovoljan radom javnog beležnika.

"Lice mesta su obezbedili i pregovore sa N. N. licem su vršili pripadnici sudskog obezbeđenja do dolaska pripadnika policije koji su nastavili pregovore i energičnom i profesionalnom intervencijom policijskog službenika od N. N. lica je oduzet upaljač i isti je savladan", navodi se u saopštenju Suda.

Muškarac je potom odveden radi pružanja medicinske pomoći i daljeg postupka, dodaje se u saopštenju.

Očevici su izjavili za RTV da je muškarac, pri pokušaju ulaska u sud, tražio advokata i sudiju zbog nedavno izgubljenog spora.

broj komentara 0 pošalji komentar