Nekoliko povređenih u požaru u Zemunu, vatrogasci dežuraju na terenu

Lokalizovan požar koji je izbio u blizini Pupinovog mosta u Zemunu. Nekoliko vatrogasaca je lakše povređeno, a medicinska pomoć je pružena i nekim očevicima. Uzrok požara nije poznat, ali svedoci kažu da mu je prethodila snažna eksplozija.

11.00 – Otvoren za saobraćaj deo ulice Cara Dušana, to jest sam prilaz skladištima.

08.00 – Povređeno je nekoliko vatrogasaca i dva očevica, javlja reporter RTS-a sa lica mesta.

Požar koji je izbio sinoć oko 22 časa u ulici Cara Dušana u Zemunu lokalizovan je oko četiri sata posle ponoći.

Kako je RTS-u rečeno u Hitnoj pomoći, jedna ekipa je zbrinula šest vatrogasaca, kojima je dat kiseonik.

Druga ekipa je jednog 39-godišnjeg vatrogasaca odvela u Urgentni centar sa opekotinama prvog stepena na grudnom košu, a treća ekipa je na licu mesta pomoć pružila 43-godišnjem očevicu koji je zadobio opekotine prvog i drugog stepena.

U međuvremenu, MUP je saopštio da su lakše povređena četiri vatrogasca.

Požar je zahvatio dva magacina nameštaja i građevinske plastike u Zemunu. U saopštenju MUP-a precizira se da je vatra zahvatila magacinske i proizvodne pogone više firmi, površine oko 3.600 kvadrata.

Na intervenciji je, kako se navodi, bilo angažovano ukupno 157 vatrogasaca-spasilaca sa 32 vozila iz vatrogasno-spasilačkih brigada Beograd, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Sremska Mitrovica i Pančevo.

Na terenu su bila i četiri pripadnika Vojske Srbije sa jednim vozilom, četiri radnika beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" sa jednom cisternom, kao i 11 cisterni JKP "Vodovod i kanalizacija".

Na mesto požara je, tokom noći, došao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je rekao da se vatra pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je "očigledno da je odatle krenuo da se širi požar".

O uzrocima požara će, kako kaže, moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

Prema rečima očevidaca, pre izbijanja požara čula se eksplozija, pa se sumnja da su eksplodirale boce sa gasom koje su bile u jednom od skladišta.

Stanari koji su evakuisani od jutros se vraćaju u svoje kuće, ali je struja i dalje isključena kako se požar ne bi širio.

Policija je tokom prepodneva otvorila za saobraćaj deo ulice Cara Dušana koji je bio blokiran, to jest sam prilaz skladištima koja su gorela.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво