Veliki požar u Zemunu kod Pupinovog mosta lokalizovan, povređena četiri vatrogasca

Četiri vatrogasca su lakše povređena prilikom gašenja požara koji je zahvatio dva magacina, nameštaja i građevinske plastike u Zemunu. Požar, koji je gasilo više od 60 vatrogasaca sa 20 vozila, lokalizivan posle četiri sata borbe.

07.30 – Vatrogasci i dalje na terenu, oko objekta u kojem je došlo do požara vidi se gusti dim. Očekuje se da vatra uskoro bude ugašena.

02.00 - Ekipe vatrogasaca su, posle četiri sata gašenja, uspele da lokalizuju požar. Očekuje se da vatra bude u potpunosti ugašena do jutra, javljaju beogradski mediji.

01.20 - Vatrogasci se i dalje bore kako bi požar stavili pod kontrolu. 

00.30 - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je situacija teška i da se preduzimaju sve mere kako bi se ugasio požar.

00.15 - Požar gase 62 vatrogasca sa 20 vozila, javlja reporter RTS-a.

22.50 - Gori magacin salona nameštaja u Zemunu.

Vatrogasnim ekipama bilo su potrebna puna četiri časa da lokalizuju veliki požar koji je izbio u skladištima nameštaja i građevinske plastike u Zemunu. U akciji su povređena četiri vatrogasca, a jedan je prebačen u beogradski Urgentni centar. 

Požar, koji je zahvatio skladišta površine od nekoliko stitina metara kvadratnih, gasila su 62 vatrogasca sa 20 vozila, javio je reporter RTS-a sa mesta događaja.

Vatrogasne ekipe su, osim gašenja požara, sprečile i širenje vatre na okolne objekte. Stanari nekoliko okolnih kuća su evakuisani, a u tom delu gradu isključena je struja da ne bi došlo do širenja požara na stambeni kompleks. 

Mediji navode da je požaru prethodila snažna eksplozija.

Zbog požara bio je blokiran deo puta od Zemuna prema Batajnici do Pupinovog mosta, a na terenu je veliki broj policajaca.

MUP je ranije saopštio da požar izbio oko 22 časa u magacinu nameštaja u Zemunu, u Ulici Cara Dušana 268.  

Na mesto požara je, tokom noći, došao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je istakao da je situacija teška i da se preduzimaju sve mere kako bi se ugasio požar.

"Preduzimaju se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili", rekao je Stefanović obraćajući se novinarima. 

Prema njegovim rečima, vatra se u prvim momentima pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je "očigledno da je odatle krenuo da se širi požar".

Ministar je rekao da će o uzrocima požara moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

"Napori svih ljudi iz spasilačko-vatrogasnih jedinica i policije su usmereni na lokalizaciju požara i zaštitu okolnih magacina i stambenih objekata. Važno nam je da pokušamo da u narednim satima stavimo vatru pod potpunu kontrolu i da sa dovoljnim brojem vatrogasaca i dovoljnom količinom vode uspemo da ugasimo na kraju ovaj požar", rekao je Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво