Sudar autobusa i dva putnička vozila u Grdeličkoj klisuri, 22 osobe povređene

U Grdeličkoj klisuri kod Predejana došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su povređene 22 osoba, među kojima je najviše dece. Nema životno ugroženih, a uzroci nesreće se utvrđuju.

Do nesreće je došlo kada se "audi" nemačkih registarskih oznaka prilikom preticanja "škode" beogradskih tablica sudario sa autobusom koji je išao iz suprotnog smera. 

"Audi" se nakon sudara odbio od autobusa i udario u "škodu", a autobus je sleteo sa puta i upao u kanal.

Lekari Urgentnog centra leskovačke Opšte bolnice puna tri sata zbrinjavali su povređene u saobraćajnoj nesreći u Grdeličkoj klisuri.

Primljena su 22 pacijenta. Troje pacijenata sa težim povredama zadržani su na odeljenjima hirurgije i ortopedije leskovačke Opšte bolnice.

"Jedan pacijent je primljen na odeljenje ortopedije sa povredom kičme. Na hirurgiju je primljen pacijent koji je imao višestruke prelome rebara i pacijentkinja koja je imala težu povredu glave. Svi su oni van životne opasnosti. Sva deca i ostali putnici su imali lakše povrede u smislu nagnječenja, oguljotina, rane koje su ušivene, obrađene", navodi dr Tomislav Grujeski iz Urgentnog centra.

Među povređenima najviše je dece, članova kulturno-umetničkog društva iz Šida koji su se vraćali sa nastupa u Makedoniji.

U autobus u kojem je od 33 putnika bilo dvadesetoro dece udario je u krivini "audi" stranih registarskih oznaka koji je preticao drugo putničko vozilo. Od siline udara autobus se prevrnuo, ali na sreću svi su dobro prošli.

"Bili smo u Bitolju, mi smo folklorno društvo, hrvatsko društvo iz Šida. Mi idemo sa decom", kaže Hermina Uram.

Steva Jašćur kaže da su jedna ili dve osobe malo teže povređene, ali da nije ništa kritično.

"Ne znam, ne može se objasniti, samo se čuo udarac, kako se prevrće, najstrašniji je bio plač dece", dodao je Jašćur.

Ispred leskovačke Opšte bolnice sve je spremno za put ka Šidu.

"Vraćaju se nazad, sad je sve organizovano, autobusom se vraćaju za Šid. Naravno ne smemo da pustimo to tek tako, organizovan je sanitet koji će pratiti autobus sa lekarom i sestrom da bi stigli živi i zdravi do svojih odredišta", ističe dr Aleksandar Stanković, zamenik direktora Opšte bolnice Leskovac.

Nekoliko sati u blizini Predejana saobraćaj na trasi Koridora 10 bio je naizmeničan, a kolone u oba pravca kilometarske. Ova nesreća nažalost veliko je upozorenje vozačima da je kroz Grdeličku klisuru neophodno strpljenje i poštovanje saobraćajne signalizacije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 01. avg 2018, 04:43)
anonymous [neregistrovani]

Грделица

На путу до/од Грчке на много места се могу "растезати" саобраћајна правила. Грделица и Демир Капија су два места где то никако не треба радити.