Kosovo, šumaru Radomiru Antiću pritvor od mesec dana

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu odredio je Radomiru Antiću iz Paralova mesec dana istražnog pritvora, zbog ilegalnog posedovanja oružja i municije, rečeno je RTS-u u policiji u Gnjilanu.

Radomir Antić je uhapšen u petak u svojoj kući, u zaseoku Jakovčani, nakon pretresa koji su izvršili pripadnici specijalne jedinice kosovske policije, preneli su RTS-u članovi njegove porodice.

Advokat Vlastimir Petrović kaže za Kontakt plus radio da je Antić uhapšen zbog nelegalnog posedovanja oružja, ali da je u međuvremenu kosovsko tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu zbog navodnih ratnih zločina, počinjenih 1999. godine u rejonu sela Žegovačka Vrbica, kod Gnjilana.  

Antić je penzionisani šumar. Radio je u preduzeću "Srbijašume".

"Moj suprug ima lovačku pušku, za koju ima dozvolu. Oni su tu pušku pronašli. Mi je nismo krili. Našli su i neke metke u kući", ispričala je Radomirova supruga Jagodica.

Radomir je kao šumar legalno posedovao pušku i municiju za nju, dodala je Jagodica.

U porodici Antić, pored supružnika, žive i njihova dva sina.

U više zaselaka u Paralovu ostalo je da živi oko 120 Srba. Selo pripada opštini Novo Brdo.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 31. jul 2018, 14:48)
Dušan [neregistrovani]

Puška za zaštitu

Svima je jasno da je šumaru na Kosovu potreban mitraljez, a ne puška da bi se zaštitio od lopova koji seku šume. Rekao bih da šiptarima ne odgovara što ne mogu da kradu drva u njegovoj šumi.