Pritvor osumnjičenom zbog malverzacija sa školarinama

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana T. S., zaposlenom u Službi za studentska pitanja na beogradskom Građevinskom fakultetu, koji se sumnjiči da je sa saradnicima malverzacijama sa školarinama oštetio taj fakultet za više od 16 miliona dinara.

Za ostalih pet osumnjičenih, koji su u ponedeljak uhapšeni, tužilaštvo nije tražilo pritvor, pa će se oni braniti sa slobode.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, na predlog javnog tužioca, odredio pritvor S. T. zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na predložene svedoke.

Protiv ove odluke dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću suda u roku od tri dana od prijema pisanog otpravka rešenja.

Pred Višim javnim tužilaštvom u toku je istraga protiv S. T. zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, a protiv još šest okrivljenih M. S, A. J., D. J., B. M., N. M. i Lj. M. zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Policija je juče saopštila da se T. S. studente dovodio u zabludu da će njihova dugovanja za školarinu biti izmirena ukoliko njemu plate polovinu iznosa stvarnog duga.

"Na taj način T. S. je od studenata primio oko 1.100.000 dinara", naveo je MUP.

Osumnjičeni M. S., B. M., N. M., D. J., A. M. i još jedna osoba za kojom je raspisana potraga, sumnjiče se da su po prethodnom dogovoru sa T. S., predlagali studentima da svoje dospele obaveze prema fakultetu izmire tako što će deo duga predati njima u gotovini, što bi T. S. evidentirao kao uplatu celokupnog iznosa.

"Sumnja se da su oni od studenata uzeli 622.500 dinara, koje su potom predali osumnjičenom T. S.", piše u saopštenju policije.

Sumnja se da je T. S. oštetio je Građevinski fakultet za 16.790.366 dinara, a sebi pribavio imovinsku korist u iznosu više od 1.700.000 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво