Maloletnica ubodena u vrat u zgradi Osnovnog suda u Nišu

Sedamnaestogodišnjakinja ubodena oštrim predmetom u vrat, u hodniku Osnovnog suda u Nišu. Napadač je stariji muškarac, koji je preminuo nakon što je popio kiselinu.

Povređena je zadobila nekoliko posekotina u predelu vrata i nije životno ugrožena, kažu za RTS u niškom Kliničkom centru.

"Dijagnostikom je utvrđeno da nema povreda velikih krvnih sudova vrata, stanje je stabilizovano i trenutno je u dobrom stanju. Na reanimaciji je u Urgentnom centru, a verovatno će u toku dana biti prebačena na Kliniku za dečju hirurgiju", kaže doktorka Sunčica Mihajlović i dodaje da je 17-godišnjakinja u svesnom stanju.

Devojka je zatim prebačena na Dečju kliniku za hirurgiju. 

Napadač, 74-godišnji muškarac, popio je kiselinu posle napada, nakon čega je preminuo u Kliničkom centru.

Portparolka Višeg suda Ana Gajić Ristić potvrdila je za RTS da se incident dogodio u hodniku, u delu zgrade koji pripada Osnovnom sudu.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu precizirano je da se incident dogodio nešto pre 12 časova, u hodniku Osnovnog suda, ispred sudnice broj 55 – dok su stranke čekale zakazano suđenje.

Tom prilikom B. S. je naneo lake telesne povrede oštećenoj A. M. u predelu vrata.

Ni tužilaštvo ni sud još ne znaju kojim predmetom su nanesene povrede, a veruje se da se radi o nožu.

Zamenik višeg javnog tužioca je obavio uviđaj, a u sudu će biti provereno da li u ovom slučaju ima odgovornosti obezbeđenja, budući da je napadač u sud uspeo da unese oštar predmet.

Motivi napadača za sada nisu poznati.

Kako RTS nezvanično saznaje, napadač i majka devojčice bili su stranke u parničnom postupku koji se vodio zbog duga od 1.000 evra.

Devojčica je došla u sud kako bi odložila ročište jer joj je majka u bolnici.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво