Španija, muškarci iz Srbije uhapšeni na plantažama marihuane

Policija u Španiji uhapsila je četvoricu državljana Srbije – dilera marihuane i od njih zaplenila 908 stabljika kanabisa i 36 kilograma osušene marihuane.

Kako je izvestio španski list Vanguardija, uhapšeni su starosti od 28 do 46 godina, a žive u Almosteru u Taragoni.

Policijska istraga o uhapšenima datira još od početka 2017. godine, kada je policija saznala za mogućnost postojanja plantaža marihuane sakrivenih u dve kuće u Kataloniji.

Istraga je, kako se navodi, dovela do grupe muškaraca srpskog porekla koja je održavala plantaže i organizovano se bavila gajenjem i prodajom droge, uz jake bezbednosne mere.

Katalonska policija je otkrila prostorije za uzgajanje marihuane koje su bile izolovane kako bi se izbeglo termičko otkrivanje.

Osim droge, zaplenjene su i 162 lampe, 163 transformera, 23 filtera, nekoliko klima-uređaja, kao i materijal za sađenje. Policija je otkrila i da su svi ovi uređaji bili nezakonito priključeni na struju.

List navodi da sve ukazuje na to da su uhapšeni bili angažovani u međunarodnoj distribuciji marihuane, nakon što su ga kultivisali i pakovali pod vakuumom.

Istraga je i dalje u toku, a nisu isključena dalja hapšenja, piše Vangardija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво