Četvorica uhapšena zbog nepropisnog odlaganja opasnih materijala

Uhapšene četiri osobe zbog unošenja opasnih materija u Srbiju i njihovog nepropisnog odlaganja. Hlorovodoničnu kiselinu bogatu cinkom prosuli su u šaht povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom u Pančevu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, uhapsili su M. D. (1966), Z. T. (1961) i S. B. (1964), odgovorna lica privrednih društava "Metal-Cinkara" d.o.o. iz Inđije, "Beotok" d.o.o. iz Pančeva i "Mesopromet" d.o.o. Pančevo, kao i S. P. (1970), zaposlenog u privrednom društvu "Beotok", zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Pančevo, sumnja se da su oni 6, 7. i 10. jula ove godine organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom, a nalazi se u krugu privrednog društva "Mesopromet", izvrši istakanje opasnog otpada, cinkom bogate hlorovodonične kiseline iz cisterne, vlasništvo '"Beotok", a koja je dopremljena iz preduzeća "Metal-Cinkara".

Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

broj komentara 0 pošalji komentar