Hrvatska izručila osumnjičenog za ubistvo Blaža Đurovića

Darko Vesković, koji se zajedno Nemanjom Ivanovom sumnjiči za teško ubistvo Blaža Đurovića na Dušanovcu 10. marta, izručen je Srbiji prošle sedmice iz Hrvatske.

Vesković je 2. aprila uhašen u Zagrebu po međunarodnoj poternici raspisanoj po nalogu Višeg suda u Beogradu.

"Nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak je ostavio na snazi rešenje o određivanju pritvora prema okrivljenom od 2. aprila, a koji mu se računa od 3. jula, kada je lišen slobode", precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Ivanov je dve nedelje nakon ubistva Đurovića, 24. marta, uhapšen u Beogradu i nalazi se u pritvoru.

Ivanov (36) i Vesković (38) sumnjiče se da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića (39), a nakon toga zapalili njegov automobil.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Mediji su preneli da je Đurović ubijen ispred kuće svog rođenog brata Saše u Ulici vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković. U tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi.

Pravosnažno je oslobođen optužbi za nedozvoljeno nošenje oružja jer je tom prilikom u "Majdanu" kod sebe imao lažni pištolj.

Za ubistvo Veličkovića, Apelacioni sud je na 13 godina zatvora pravosnažno osudio Stanka Buhanca.

broj komentara 0 pošalji komentar