Incident u kancelariji javnog beležnika, sukob advokata i zaposlenih

U kancelariji javnog beležnika Zorana Rafailovića na Zvezdari sukobili su se advokat Dragoslav Ljubičanović i zaposleni u kancelariji. Ljubičanović tvrdi da je napadnut i najavljuje prijavu Javnobeležničkoj komori. Rafailović je, s druge strane, već podneo prijavu Advokatskoj komori Beograda, navodeći da je Ljubičanović fizički nasrnuo na njega i zaposlene.

Advokat Ljubičanović je obavljao dužnost zastupanja naslednika u ostavinskom postupku i prilikom ovog incidenta su mu nanete povrede oka, ruke i noge. Nakon pregleda u Urgentnom centru, utvrđeno je da su u pitanju lake telesne povrede.

Napad na advokata je, prema njegovim tvrdnjama, izvršilo osoblje zaposleno u kancelariji beležnika zbog nesporazuma oko upisa imovine ostavioca u zapisnik.

Ljubičanović je sekretar Upravnog odbora Advokatske komore Beograda i najavio je podnošenje krivične prijave policiji protiv izvršilaca napada, kao i prijave Javnobeležničkoj komori i Ministarstvu pravde.

S druge strane, beležnik Zoran Rafailović je medijima dostavio prijavu koju je protiv Ljubičanovića podneo Advokatskoj komori Beograda i u kojoj tvrdi da je advokat napravio incident kada nije uvažen njegov zahtev da određena imovina uđe u sastav zaostavštine.

Rafailović tvrdi da je Ljubičanović vikao i pretio njemu i zaposlenima u kancelariji, a zatim je i fizički nasrnuo na njih.

Ljubičanović, kako tvrdi, nije imao punomoćje za zastupanje u konkretnom slučaju, već mu je dozvoljeno da prisustvuje ročištu kao pravni savetnik stranaka.

"O svemu navedenom mogu svedočiti napred pomenuta lica, svi zaposleni u javnobeležničkoj kancelariji i još najmanje dvadeset prisutnih stranaka", navodi se u prijavi koju je Rafailović podneo protiv Ljubičanovića.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 10. jul 2018, 19:23)
Neša [neregistrovani]

Ah...

Baš me briga, od takve države sam pobegao da bih sačuvao razum i živu glavu.

(utorak, 10. jul 2018, 18:47)
anonymous [neregistrovani]

Toliko o

evropskom putu

(utorak, 10. jul 2018, 18:28)
anonymous [neregistrovani]

ne zna se ko je gori

ne zna se ko je gori,dal advokati,dal javni beleznici-notari...
meni su trazili ogromne pare za overu beznacajnih okumenata...i to bez fiskalnog racuna....

(utorak, 10. jul 2018, 17:48)
anonymous [neregistrovani]

bahatost

Neko i advokatima da stane na rep.

(utorak, 10. jul 2018, 17:45)
anonymous [neregistrovani]

Zato su ukinute sudske overe i katastri

Da bi se advokati i beležnici (koji su takođe advokati) dogovarali... pola tebi, pola meni!
A kad se ne dogovore, sledi TRAS po nosu.
Jadna si državo... toneš!

(utorak, 10. jul 2018, 17:11)
anonymous [neregistrovani]

Pravna drzava

Daleko smo mi od pravne drzave.

(utorak, 10. jul 2018, 16:55)
anonymous [neregistrovani]

zakon

nije strasno kada vidimo sta se sve radi mimo zakona pa na red dodju i ovi ovakvi.

(utorak, 10. jul 2018, 15:58)
Simic Zeljko advokat [neregistrovani]

Pravna drzava na potezu?

Sramota je da se ovo desava u jednoj pravnoj drzavi. Nasilje je nedopustivo! Treba li sada da mi advokati nosimo oruzje radi zastite ili da dovodimo prijatelje ili klijente kao obezbedjenje? Ko bi tu gore prosao? Naravno da to nije put. To vodi zlu i bezzakonju.
Postoji zakonit postupak za svaku situaciju i niko ne sme sam da izigrava silu i zakon. Puna podska kolegi i ako JB ili bilo ko napadne jednog advokata, neka zna da smatramo da smo svi napadnuti. U Srbiji nas ima 10.000 pa ce se jos cuti nas glas u drzavi Srbiji!