Hapšenje zbog utaje poreza

Jedna osoba iz Subotice uhapšena je zbog sumnje da je sa još šestoro sugrađana izvršila krivično delo utaje poreza i tako je oštetila budžet Srbije za više od 25 miliona dinara.

Osumnjičeni za utaju poreza uhapšen je u zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave - Poreske policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

U periodu od januara 2013. do aprila 2014. godine, u poslovnim knjigama osumnjičeni je evidentirao lažne ulazne račune o navodnoj nabavci dobara od tzv. „perača" ukupne vrednosti od 49.723.543 dinara, sa iskazanim PDV-om od 8.287.257 dinara.

Taj iznos je neosnovano iskoristio kao prethodni porez na koji ima pravo odbitka i na taj način umanjio poresku obavezu za navedeni iznos, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

U saopštenju se precizira da je osumnjičeni prodavao pocinkovani lim nepoznatim kupcima, bez evidentiranja prometa u poslovnim knjigama, a ostvareni prihod zadržao za sopstvene potrebe, pri čemu je izbegao da obračuna i plati porez na dohodak građana u iznosu od 25. 110. 831 dinara.

Osumnjičeni je uhapšen i priveden nadležnom tužiocu na saslušanje, nakon čega su mu oduzete putne isprave i zabranjeno napuštanje boravišta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво