Zurovcu dve godine zatvora i proterivanje iz Srbije

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za šest meseci zatvorsku kaznu Nemanji Zurovcu (21) iz Herceg Novog i pravosnažno ga osudio na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja pištolja sa prigušivačem sa uklonjenim fabričkim brojem i dva okvira za municiju, objavljeno je na sajtu tog suda.

Nemanja Zurovac će nakon odsluženja kazne biti proteran iz Srbije i neće moći da uđe narednih pet godina, jer mi je izrečena i mera proterivanja stranca.

Odlukom Apelacionog suda preinačena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Zurovac bio osuđen na godinu i po dana zatvora, jer je 23. aprila 2017. godine u Beogradu bez dozvole nosio pištolj sa prigušivačem pucnja i dva okvira za municiju sa uklonjenim fabričkim brojem.

U presudi se navodi da je Zurovac pokušao da pobegne iz vozila u kojem je bio suvozač kada su policijski službenici zaustavili vozilo radi legitimisanja, ali su ga policajci stigli.

Apelacioni sud u Beogradu je usvojio žalbu Višeg javnog tužioca, ukazujući da je pogrešno prvostepeni sud olakšavajućim okolnostima za Zurovca dao značaj naročito olakšavajućih okolnosti.

Prema oceni ovoga suda, priznanje okrivljenog ne može se tretirati kao naročito olakšavajuća okolnost u situaciji kada je okrivljeni zaustavljen radi legitimisanja, kada je pokušao da pobegne sa oružjem koje je neovlašćeno nosio.

Olakšavajuća okolnost za ovog Novljanina bile su njegove godine, jer je delo izvršio kao mlađe punoletno lice sa 20 godina.

broj komentara 0 pošalji komentar