Srbin izboden nožem u Prilužju, uhapšen osumnjičeni za napad

Nikola Dejanović izboden je jutros nožem u Prilužju, javlja dopisnik RTS-a. Zadobio je više uboda u predelu obe strane grudnog koša i slabina. Zdravstveno stanje mu je za sada stabilno. Mladić sumnja da ga je napala grupa Albanaca. Uhapšen Albanac osumnjičen za napad.

Dvadesettrogodišnji Nikola Dejanović napadnut je jutros u pet sati u Prilužju, srpskom selu u opštini Vučitrn.

Nikola Dejanović preneo je lekarima da sumnja da ga je napala grupa Albanaca dok se sa bratom i drugom vraćao kući.

Kako je rekao, pokušali su da napadnu i njegovog brata koristeći "neku vrstu spreja". Posle napada, kako je rekao Dejanović, grupa Albanaca je pobegla.

Biljana Dejanović, Nikolina majka, prenela je šta joj je on ispričao. Kaže da su ih pitali nešto na albanskom. "Deca nisu znala da odgovore, pošto nisu razumela. Međutim, izašli su", navodi Dejanovićeva.

Dodaje da su ih zatim napali sprejom, a Nikolu izboli nožem i da on ima tri uboda.

Policija je saopštila da je uhapsila osumnjičenog za napad. Radi se o osobi albanske nacionalnosti. Ispituje se motiv napada.

"Zdravstveno stanje za sada stabilno"

Kolima Hitne pomoći dovezen je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde je prebačen na odeljenje intenzivne nege.

U toku je ispitivanje njegovog zdravstvenog stanja, rekao je za RTS zamenik direktora bolnice u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek.

On je za sada stabilno, ali njegovo zdravstveno stanje može da se pogorša, navode u bolnici.

Elek kaže da je jutros oko pet sati dovezen pacijent sa više ubodnih rana nanetih oštrim predmetom, najverovatnije nožem, u predelu desne i leve polovine grudnog koša sa prednje i sa zadnje strane, i u predelu desne, odnosno leve slabine.

"Zbog više ubodnih rana, on se sada nalazi u fazi dijagnostifikovanja, gde će biti na dvadesetčetvoročasovnom monitoringu", ističe Elek.

"Atak da bi se zastrašili meštani"

Ovaj napad je uznemirio, ali nije iznenadio, više stotina srpskih domaćinstava koja su ostala u Prilužju posle rata.

Aleksandar Mišić, predsednik Privremenog organa opštine Vučitrn, navodi da je ranije bilo krađa, ali da se ovakav napad nije desio.

"Sada se to i kod nas desilo", dodaje Mišić i ocenjuje da je to pravi atak koji je izvršen da bi se zastrašilo selo, da bi počelo da se iseljava.

"Međutim, znam meštane Prilužja. Mi smo svi stari tu, ostali smo, imali smo i teže dane, i ovo ćemo prebroditi", poručuje Mišić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je osudio jutrošnji napad i zatražio od nadležnih organa i međunarodne zajednice da u najhitnijem roku pronađu počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Prilužje je najveće od četiri sela na potezu od Kosovske Mitrovice do Prištine u kojem su Srbi ostali većina.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво