Na Gradini zaplenjeno više od kilogram zlata i 43.000 evra

Carinici su u saradnji sa policijom tokom vikenda na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, u dva odvojena prekršaja sprečili krijumčarenje više od kilograma zlatnog nakita i 43.000 neprijavljenih evra u postavama jakni.

Zlato je otkriveno pri detaljnoj kontroli automobila marke "porše" belgiskih registarskih oznaka, u kojem je bio bračni par sa dvoje dece.

Na pitanje carinika, putnici su rekli da nemaju da prijave ništa sem ličnog prtljaga, ali su carinici tokom detaljnog pregleda među ličnim stvarima putnice i u prtljagu koji se nalazio u gepeku pronašli kutijice i vrećice sa zlatnim nakitom, saopštila je Uprava carina.

Pronađeno je više od kilograma zlatnog nakita, među kojim je bilo – osam ogrlica teških gotovo 550 grama, četiri narukvice od oko 330 grama, dva prstena i 23 zlatnika različite veličine i gramaže od ukupne težine od preko 170 grama, čija je vrednost gotovo tri i po miliona dinara.

Još jedan prekršaj na Gradini otkriven je i 1. jula u automobilu marke "mercedesu" nemačkih registarskih oznaka kojim su putovala dvojica nemačkih državljana turskog porekla.

Na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovor je glasio da imaju samo lični prtljag.

Međutim, u džepu šorca koji je suvozač nosio na sebi pronađeno 12.000 evra.

Potom je i prtljagu 40-godišnjeg vozača otkrivene neprijavljen novac u iznosu od 51.000 evra.

Novčanice u apoenima od po 500 evra bile sakrivene tako što su prethodno bile umotane u foliju, pa zašivene u postave tri jakne.

"Kako novac nisu prijavili, putnicima je, svakom pojedinačno, vraćen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak od 43.000 evra zadržan do okončanja prekršajnog postupka", navodi se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво