Ministarstvo pravde nema informacije o hapšenju Miše Banane

Ministarka Nela Kuburović rekla je da Ministarstvo pravde za sada nema informacije o tome da li je, kako su preneli mediji, u Brazilu uhapšen Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana (69), koji važi za bliskog saradnika Darka Šarića.

"Sve dok nadležno ministarstvo iz Brazila ne obavesti Ministarstvo pravde Srbije da je lice uhapšeno i da li postoje zahtevi za izručenje, Ministarstvo pravde ne raspolaže nikakvim podacima. Imamo informacije iz medija i onoliko koliko nam je poznato za sada, u toku je postupak utvrđivanja identifikacije da li se radi o licu koje se nalazi na poternici", rekla je Nela Kuburović.

Inače, Radulović se nalazi na poternici na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu iz 2011. godine, a u bekstvu je sedam godina i sudi mu se u odsustvu pod optužbom da je zajedno sa Darkom Šarićem i ostalima učestvovao u švercu 5,7 tona kokaina.

Ministarka Kuburović kaže da tek nakon što se ustanovi identitet uhapšene osobe, nadležno ministarstvo iz Brazila obratiće se Ministarstvu pravde Srbije kako bi se dostavile adekvatne informacija brazilskim vlastima.

"Sve dok to ne stigne, Ministarstvo pravde apsolutno i dalje nema nikakve veze sa tim predmetom, a verujte da ćemo medije obavestiti ako bilo kakav zahtev stigne iz ministarstva Brazila", rekla je Kuburovićeva.

Prema navodima medija, policija u Brazilu pronašla je odbeglog Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana (69), bliskog saradnika Darka Šarića, a navodno je imao kod sebe lažni pasoš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво