Navijaču "alkatraza" 14 godina zatvora za ubistvo suparnika

Apelacioni sud u Beogradu osudio je na 14 godina zatvora Milana Krasića (30) iz navijačke grupe "alkatraz" zbog ubistva Ivana Perovića (20), pripadnika navijačke grupe "zabranjeni" 22. oktobra 2011. godine na Novom Beogradu.

Ovom odlukom drugostepenog veća Apelacionog suda, koja je objavljena na njegovom sajtu, po drugi put je preinačena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna 2016. godine, kojom je Krasić je bio oslobođen od optužbi za teško ubistvo Perovića.

Prva odluka drugostepenog veća Apelacionog suda iz aprila prošle godine, kojom je Krasić prvi put bio osuđen na 15 godina zatvora, kada mu je određen i pritvor, u oktobru je ukinuta odlukom trećestepenog veća Apelacionog suda, koje je tada naložilo ponovno odlučivanje i ponovno saslušanje veštaka balističke i hemijske struke.

I na novu presudu dozvoljena je žalba sudu u trećem stepenu.

U obrazloženju nove osuđujuće presude, navodi se da je nesumnjivo dokazano da je Krasić u dogovoru sa NN licima sa umišljajem ubio Ivana Perovića i doveo u opasnost žživot oštećenog Đ.S.

Apelacioni sud navodi da je utvrdio da je Krasić bio jedan od vođa (Partizanove) navijačke grupe "alkatraz", a sada pokojni Perović navijačke grupe "zabranjeni".

Dodaje da je nesumnjivo utvrđeno da su Perović, Đ. S. i još dvojica mladića videvši pripadnike navijačke grupe "alkatraz" na splavu "B" iz straha krenuli da se vraćaju kući.

"Na raskrsnici kod Fontane približio im se automobil marke 'audi' u kojem se nalazilo najmanje četvoro lica, mađu kojima je nesumnjivo utvrđeno da je bio Krasić, koji je sedeo na mestu suvozača i obratio se oštećenima, nakon čega su on i NN lice koje se nalazilo iza njega otvorili vatru iz pištolja i tom prilikom ubili Ivana Perovića i telesno povredili Đ. S.", navodi Apelacioni sud.

Na taj način su, kako dodaje, doveli u opasnost živote više lica, budući da su se u neposrednoj blizini nalazila još dva lica, čime je Krasić ižvršio krivično delo teško ubistvo.

Druga dvojica koja su bila optužena u ovom slučaju kao saizvršioci, ranije su pravosnažno oslobođeni optužbi za teško ubistvo.

Krasić uhapšen u Briselu u junu 2012. godine po poternici Srbije, pošto je nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

Mediji su pisali da je motiv ubistva Perovića bio sukob navijačkih grupa oko prevlasti na južnoj tribini stadiona Partizana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи