Produžen kućni pritvor povratniku iz Kline

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Peći Sulj Ljokaj, doneo je rešenje kojim je za još dva meseca produžen kućni pritvor Miloradu Zajiću, povratniku iz Kline, koga specijalno tužilaštvo Kosova sumnjiči da je izvršio krivično delo ratnog zločina. 

Meru kućnog pritvora Zajić izdržava u svojoj kući u Klini. 

"Specijalna tužiteljka sistematski krši pravo na odbranu mog klijenta neodobravajući nam uvid u spis predmeta, iako je moj branjenik dao izjavu pred tužiteljkom. Istragu koju specijalna tužiteljka vrši prekrivena je velom tajne, zbog izigravanja obaveze da nas o izvođenju dokaza obavesti", kaže Zajićev advokat Dejan A. Vasić.

Dodaje da je njegov klijent poodmakle životne dobi i da mu mera teško pada i onemogućuje ga u najosnovnijim životnim potrebama.

"Na rešenje sam izjavio žalbu Apelacionom sudu u Prištini očekujući da moji argumenti budu uvaženi, a mom klijentu dopuštena odbrana sa slobode", kaže Vasić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво