Policija traga za novinarom Stefanom Cvetkovićem

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je raspisana potraga za novinarom iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem, nakon što je pronađeno njegovo napušteno vozilo. Domaća i strana novinarska udruženja izrazila zabrinutost zbog nestanka novinara i traže od vlasti da što pre rasvetle slučaj.

MUP je, odmah po saznanju da je nestao novinar Stefan Cvetković, uključio više različitih organizacionih jedinica u potragu i pretragu šireg terena, gde je pronađeno vozilo koje je on koristio.

Informaciju o nestanku novinara Cvetkovića jutros je na svom Tviter nalogu objavio predsednik LSV-a Nenad Čanak.

Beogradski mediji (B92) navode da je Cvetković, između ostalog, istraživao slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Roditelji Cvetkovića, čiji je napušteni automobil pronađen u Beogradskoj ulici blizu centra grada, kažu da se njihov sin nije žalio da mu neko preti i da ništa nije ukazivalo da će se ovo desiti.

"Pa nije stvarno, on se strogo profesionalno bavio time, nama kao roditeljima ništa nije ostavio, neki trag. Eto, sinoć smo sedeli zajedno, pričali, šalili se i on kaže moram do grada", govori majka Dragica Cvetković.

"Ali je on trebalo negde danas da ide, on je nešto osećao, mislim ne znam, bio je u nekoj frci", kaže otac Milivoj.

U Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav–Tisa–Dunav, kao i pripadnici Kriminalističke policije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova, koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

Policija je saopštila da intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja. Takođe su naveli da nisu tačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da su pored automobila pronađeni krv i kutija.

Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke "polo" na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla, saopštio je ranije danas MUP.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca.

O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je istog trenutka raspisala potragu za Stefanom Cvetkovićem.

Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine traže od policije da što pre pronađe nestalog novinara.

I Međunarodna organizacija Reporteri bez granica izrazila je zabrinutost zbog nestanka srpskog istraživačkog novinara Stefana Cvetkovića i pozvala vlasti u Beogradu i Prištini da, što je pre moguće, rasvetle taj slučaj.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво