Ukinuta presuda za zločin u Ključu, ponavlja se suđenje

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom su dvojica pripadnika Vojne policije VRS Marko Pauković i Dragan Bajić zbog nedostatka dokaza bili oslobođeni od optužbi za ubistvo pet muslimana u mestu Kamičak, opština Ključ u Bosni i Hercegovini 1992. godine.

Tom odlukom je prihvaćena žalba tužioca i naloženo je da im se ponovi suđenje pred Odeljenjem za ratne zločine u Beogradu.

Apelacioni sud navodi u obrazloženju odluke da prvostepena presuda sadrži bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, na koju se osnovano ukazuje žalbom, jer u obrazloženju presude nisu dati jasni razlozi za zaključak suda da nema pouzdanih dokaza da su okrivljeni izvršili krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Bajić i Pauković su optuženi da su, kao pripadnici Vojne policije Šeste sanske brigade Vojske Republike Srpske, 10. oktobra 1992. godine u mestu Kamičak u opštini Ključ ubili Hasana Rahića (60), Minku Jusić (70), Muniru Hotihc (54), Đemilu Behar (54) i tada maloletnu Safetu Behar (12).

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 13. jun 2018, 19:10)
Aleksandar [neregistrovani]

Pomirenje

Kao Srbin rodjen u Svedskoj, osudjujem ovaj ratni zlocin i sve ostale na prostoru bivse SFRJ. Ali isto tako znam da nema pomirenja sve dok bivse komsije ne pocnu postovati srpske zrtve i hapsiti svoje ratne zlocince i kazniti ih. Neka u miru Bozijem pocivaju sve nevine zrtve.