Automobil naleteo na kolonu dece na Divčibarama, stradao dečak

Jedan dečak je poginuo, a dve devojčice su povređene kada je automobil "tojota" na Divčibarama naleteo na kolonu dece, javlja dopisnik RTS-a. Devojčice nisu zadržane na daljem lečenju u valjevskoj bolnici, jer su konstatovane lakše povrede. Povređeno još desetoro dece. Vozač je uhapšen, saopštava MUP.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 10.30 na Divčibarama kod hotela "Pepa", kada je automobil "tojota" kojim je upravljao Vladimir V. (1975) udario u grupu dece koja su prelazila ulicu van obeleženog pešačkog prelaza, dok su vaspitači i učitelji njihove škole zaustavili saobraćaj.

Desetogodišnji dečak Aleksa D., učenik trećeg razreda, preminuo je na licu mesta.

U nesreći su povređene još dve devojčice i njima je ukazana lekarska pomoć u Valjevu. One nisu zadržane na daljem lečenju, jer su konstatovane lakše telesne povrede. Povređeno je još desetoro dece, a među povređenima je i učiteljica.

"Dvoje dece trenutno je hospitalizovano. Jedno dete je podleglo povredama. Po onom što mi imamo kao informaciju, desetoro njih je lakše povređeno, ali nije zahtevano da ostanu u bolnici", izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

U valjevsku bolnicu primljene su dve devojčice i njihova učiteljica.

"U Urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo danas su pregledane dve devojčice iz saobraćajnog udesa, pregledao ih je dečji hirurg. Konstatovane su lakše telesne povrede, tako da su devojčice otpuštene na kućno lečenje. Takođe, pregledana je i učiteljica sa rekreativne nastave, takođe sa lakšim telesnim povredama, puštena je kući", naveo je dr Mladen S. Jovanović iz Urgentnog centra valjevske bolnice.

Kako nezvanično saznaje RTS, do nesreće je došlo tako što se vozač "tojote" okrenuo unazad prema detetu koje se nalazilo na zadnjem, dečjem, sedištu. Tada je izgubio kontrolu i uleteo je u grupu učenika iz Subotice.

Učenici iz Subotice završavali su rekreativnu nastavu i spremali su se za povratak u Suboticu kada se dogodila nesreća.

"Jako brzo su došle lekarske ekipe, policija. Dečaka nisu uspeli da spasu. Vriska dece i sama atmosfera na licu mesta je bila strašna. Uspeli smo da grupu vratimo u hotel, smestimo u hotelski restoran, gde su sačekali ručak i povratak u Suboticu", objasnila je Branka Ilić, menadžerka hotela "Pepa".

Oko 13 časova grupa dece iz Subotice, iz škole "Miloš Crnjanski", koja je bila na rekreativnoj nastavi, napustila je Divčibare i krenula preko Valjeva za Suboticu.

MUP je saopštio da je vozač "tojote" beogradskih registarskih oznaka uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Prema izjavi vozača, kočnice su mu otkazale, a nije imao alkohola u organizmu, saopštila je Uprava saobraćajne policije.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban pozivao je pravosudne organe da što pre sprovedu sve istražne radnje, kako bi se obezbedili dokazi o razlozima stravičnog događaja, a krivcu izrekla najstroža mera. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво