Gradina, zadržana dva šlepera robe iz Turske

Na ulazu graničnog prelaza Terminal Gradina, srpski carinici su privremeno zadržali dva šlepera puna robe iz Turske, saopštila je Uprava carina.

U dva dana, danas i juče, carinici su zadržali gotovo tonu neprijavljene garderobe, kao i one za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Vozač kamiona turske nacionalnosti koji je 7. juna putovao iz Istanbula ka Subotici, prevozeći tovar teži od 18 tona, našao se u prekršaju po dva osnova: zbog toga što više od 400 kilograma robe nije prijavio, ali i zbog gotovo 350 kilograma garderobe u čiju se autentičnost sumnja.

Odeća bez ikakve prateće dokumentacije, i to preko 6.500 pari čarapa, više od 800 majica, oko 500 pari muškog i ženskog donjeg veša, skoro 200 pari ženskih pantalona, više od 100 marama i druge robe pronađena je među regularno prijavljenim tovarom.

Vrednost zaplenjene neprijavljene garderobe je skoro 6.000 evra.

Pored ovoga, u istom kamionu pronađena je i veća količina garderobe za koju se sumnja da ne nosi originalnu oznaku poznatih brendova.

Vrednost spornog tovara od oko 2.500 artikala sumnjivog porekla je približno 6.000 evra.

Sličan prekršaj dogodio se i danas takođe u kamionu turskih registarskih oznaka koji je robu prevozio od Istanbula ka Brčkom.

Reč je o garderobi sumnjivog porekla, za koju se pretpostavlja da je bila namenjena prodaji na pijaci "Arizona".

broj komentara 0 pošalji komentar