Marjanoviću ponovo produžen pritvor za još 30 dana

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće Marjanoviću produžilo pritvor zbog uznmemirenja javnosti.

Protiv Marjanović je u toku dopuna istrage u Višem javnom tužilaštvu pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Sud je tada, pored ostalih dokaza, naložio da se ispita u svojstvu svedoka maloletna ćerka Zorana i ubijene Jelene Marjanović.

U toku je veštačenje sposobnosti deteta da daje iskaz pred tužilaštvom i sudom.

Marjanović se od hapšenja u septembru prošle godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti. 

Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. 

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva. 

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. 

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe". 

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 09. jun 2018, 08:28)
anonymous [neregistrovani]

E boze

Ovo resavanje ce da udje u istoriju ?