Serija pljački u Gračanici, pojačano prisustvo policije

U toku prethodne noći se na teritoriji opštine Gračanica dogodilo 12 pljački, a obijani su automobili, jedan restoran, kao i kuće na više lokacija u gradu, rekao je za RTS predsednik opštine Srđan Popović, koji je potvrdio da je obijen i njegov automobil.

U cilju unapređenja bezbednosti dece u školama do kraja školske godine biće povećano prisustvo policije ispred obrazovnih institucija, dogovoreno je na sastanku predsednika opštine Gračanica sa direktorima škola i predstavnicima bezbednosnih struktura.

Nakon incidenta u školi u Suvom Dolu i sinoćnje serije pljački u Gračanici, na inicijativu predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića održan je zajednički sastanak sa – direktorima škola i predškolskih ustanova, predstavnicima policije, Kfora i OEBS-a, kako bi se utvrdili prioriteti i preventivne aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti, pre svega, u školama.

"Kako bi se bezbednost podigla na viši nivo dogovoreno je da se na teritoriji opštine Gračanica poveća prisustvo policije. Dogovoreno je povećanje policijskih patrola na četiri tačke u opštini Gračanica, ispred škola u Ugljaru, Suvom Dolu, Skulanevu i Lapljem Selu. Prema planu, prisustvo policije će biti povećano u periodu kada je frekventnost dece u školama najveća", rekao je Popović.

Govoreći o seriji noćašnjih pljački u Gračanici, predsednik opštine dodaje da su građani veoma uznemireni, te da će se, u koordinaciji sa policijom i Kforom, a nakon razgovora sa oštećenim građanima, takođe preduzeti određene mere.

Na sastanku sa direktorima obrazovnih institucija bili su prisutni komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković, šef sektora operative za region Prištine, i pukovnik Kfora Danijel Bajata.

Bajata je naveo da međunarodne snage detaljno prate situaciju na terenu, te da će ukoliko bude potrebno pružiti podršku i pomoć policijskim snagama, kao i povećati patrole ispred škola.

Popović sa građanima koji su bili na meti pljačkaša

Predsednik opštine Gračanica je primio grupu građana čije su porodice oštećene sinoć tokom serije pljački.

Meštani su Popoviću izneli svoju zabrinutost zbog štete koja im je tokom pljački naneta, a posebno su ukazali na strah svojih porodica zbog činjenice da pljačkaši slobodno šetaju njihovim imanjima, preneo je Radio Gračanica.

Građani su od predsednika opštine zatražili da u skladu sa svojim ovlašćenjima zatraži od policijskih organa u Gračanici da ozbiljno shvate situaciju u kojoj se nalaze domaćinstva na teritoriji opštine te da svojim pojačanim prisustvom na terenu zaštite njihove živote i imovinu.

Popović je rekao da je više nego jasno da je reč o organizovanoj seriji pljački i razbojništava i da su građani sa pravom zabrinuti za bezbednost svojih porodica i svoje imovine.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво