Oštećena škola u Suvom Dolu, uznemiravani srpski đaci

Nekoliko osoba upalo je u dvorište osnovne škole na srpskom jeziku u selu Suvi Do kod Lipljana i razbilo ulazna vrata školske zgrade, pri tom uznemiravajući školsku decu koja su se zatekla na sportskom poligonu.

Prosvetni radnici u Suvom Dolu preneli su RTS-u da su im đaci ispričali da je nekoliko muškaraca, koji su govorili albanski i engleski, šipkama razbilo, a potom i odvalilo ulazna vrata škole.

Dok su prilazili ulaznim vratima škole, nepoznate osobe su okupljenoj deci upućivale pogrdne reči.

Nedugo zatim vandali su pobegli kolima, a slučaj je prijavljen policiji koja je potom izvršila uviđaj i ispitala decu u prisustvu roditelja. 

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović najoštrije je osudio incident. "U danu koji je jedan od najtužnijih za opštinu Gračanica i ceo srpski narod jer se obeležava godišnjica ubistva mladog Dimitrija Popovića sve nas je duboko uznemirila vest o novom napadu na srpsku omladinu. Najoštrije osuđujemo ovakvo divljačko sinhronizovano ponašanje koje unosi strah među srpsko stanovništvo i koje nas vraća decenije unazad", naveo je Popović.

Kako infoslužba opštine Gračanica saznaje, zbog napada na srpsku decu u Suvom Dolu i demoliranja dela škole metalnim šipkama policija je večeras uhapsila četvoricu albanskih mladića starosti do 20 godina. 

Incident u Suvom Dolu je još jedan u nizu etnički motivisanih poslednjih dana na Kosovu i Metohiji. U Vitini su juče kamenovane dve srpske kuće.

Prethodnih dana je incidenata bilo u Starom Grackom, Petriču kod Kline, Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice, selu Novake kod Prizrena.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 06. jun 2018, 16:23)
anonymous [neregistrovani]

Slikati

i slati fotografije na sve strane,dok ih se ne umiri dolaskom srpske policije.

(sreda, 06. jun 2018, 09:56)
anonymous [neregistrovani]

Sanje

Sanjaj sine i dalje....

(sreda, 06. jun 2018, 07:19)
anonymous [neregistrovani]

Ko štiti srbski narod?

Znači naša vojska i žandarmerija moraju ući na Kosovo i sa te strane da zaštiti srbski narod. Gospoda iz Nato-a su nam praktično zapretili velikim problemima ako se to dogodi. Na ovaj način su osokolili Albance da nastave rade sve ovo što rade ovih dana. Nisu ovo izolovani slučajevi već planirani napadi sa namerom da se isprovocira Srbija. Usput misle da će se ponoviti 1999. godina. Briselu treba dati do znanja da više nema čekanja i da Albanci moraju odmah prihvatiti i sprovesti sve što su potpisali. Ako se ovi napadi nastave, snosiće svu odgovornost skupa sa njihovim mentorima.

(sreda, 06. jun 2018, 07:02)
anonymous [neregistrovani]

Reakcija

Kakava je reakcija naseg predsednika na ove napade? Dokle ce Srbija to da trpi a da ne reaguje? Na kraju ce albanci to da okrenu u svoju korist kao i sve do sada. Da li Vucic nesto vise zna sto mi nesmemo da znamo pa zato cuti. Zasto ne salju ove napade u svet da vide sta im rade njihove sluge.

(sreda, 06. jun 2018, 06:35)
Radovan Mladić [neregistrovani]

Živ je Draža, umro nije!

Beograde, da li smeš, u zaštitu Srba da kreneš?

(sreda, 06. jun 2018, 06:23)
Dare NS [neregistrovani]

Kako ovakve stvari...

prolaze onako kao kroz iglene uši, nezapaženo, samo se napiše o njima, pa da, to je svakodnevnica, naviknite se... Sramota!!

(sreda, 06. jun 2018, 03:59)
Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [neregistrovani]

Право код Ника Дучића

Ово је терор. Предлажем да после сваког инцидента делегација посети мог суграђанина из Сан Дијега и да му поднесе извештај. Он је тамо да обезбеди мир а мира нема.