Potvrđena optužnica protiv Željka Rutovića

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv biznismena Željka Rutovića i Neđeljka Mumina zbog ranjavanja vlasnika "Hepi" televizije Predraga Rankovića Peconija u hotelu "Prag", 22. marta 2017. godine.

Rutović je u bekstvu, a Mumin je u pritvoru.

Optužnicom im se na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda donelo u ponedeljak rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva 29. marta.

Na ovo rešenje suda postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema optužnice.

Protiv Rutovića i Mumina sprovedena je istraga zbog krivičnog dela pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, ali je nakon istrage optužnica podignuta za lakša krivična dela.

Rutović je u bekstvu od incidenta i za njim je raspisana međunarodna poternica po naredbi Višeg suda u Beogradu od 4. aprila prošle godine.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se Rutoviću sudi u odsustvu.

Prilikom incidenta u hotelu "Park" Ranković je upucan u obe noge.

On je vlasnik "Hepi" televizije i kompanije "Imvej" u okviru koje posluju brojna preduzeća.

Rutović je jedan od retkih preživelih aktera filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom "žestokih momaka" iz kriminalne sredine u Srbiji početkom devedesetih.

broj komentara 0 pošalji komentar