Odbačena krivična prijava za slučaj "Bentli"

Više tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv dvojice osumnjičenih u slučaju "Bentli" i optužilo samo Luku Radulovića za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom predmet ustupilo Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

Radulović, koji je priznao da je narko-diler, ubijen je, međutim, 18. aprila u Beogradu čekajući na slobodi izvršenje trogodišnje kazne zatvora zbog trgovine drogom.

Tanjugu je u Tužilaštvu rečeno da je protiv Radulovića, koji je septembra prošle godine vozio "bentli" koji je presekao kolonu vozila predsednika Srbije, obustavljen postupak zbog smrti.

Od krivičnog gonjenja njegovih saputnika, Miloša Tančeva i Stevana Dukića, tužilaštvo je odustalo, odnosno odbacilo je krivične prijave.

Do incidenta sa "bentlijem" došlo je 2. septembra 2017. godine u 8.20 na Topciderskoj zvezdi, kada je to vozilo španskih registarskih oznaka naleteo na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije, a koje se kretalo u koloni.

"Benlti" je u vlasništvu bivšeg fudbalskog reprezentativca Ivice Dragutinovića, ali tog jutra njega je vozio Radulović, a saputnici su mu bili Dukić i Tančev.

Tančev i Dukić su optuženi za učestvovanje u tuči koja je prethodila ubistvu Aleksandra Savkovića u klubu "Nana".

Luka Radulović (37), se mesec dana pre ubistva nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina.

Njemu je nakon toga ukinut pritvor, pa je pušten da na slobodi čeka izvršenje zatvorske kazne.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 05. jun 2018, 14:14)
nebojsa [neregistrovani]

odgovor

Život predsednika ne sme se ugroziti ni pod tackom razno