Dve krađe u Kosovskom Pomoravlju

U opštini Vitina na Kosovu i Metohiji noćas su se dogodile dve krađe srpske imovine i jedan pokušaj krađe, izjavio je predsednik privremenog organa te opštine Srđan Nikolić.

Srđan Nikolić je za Tanjug precizirao da je sinoć oko 23.30 sati Nebojši Stankoviću ukraden auto "fijat punto", kao i da je Zoranu Nisiću ukradena krava, a pokušana je i krađa bika Danilu Steviću.

Nikolić kaže da su ovo samo neke u nizu krađa i da su o svemu obavestili Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

"Tražimo reakciju međunarodne zajednice da se stane na put krađama i zastrašivanju srpskog naroda na KiM", istakao je Nikolić.

Kancelarija za KiM ocenila je da novi napadi na srpsku imovinu koji su se dogodili u Kosovskom Pomoravlju, predstavljaju "pojačana nastojanja da se Srbi zastraše i isprovociraju kako bi se situacija otrgla kontroli i dobio alibi za širu akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji".  

"Činjenica da je ovo samo poslednji u nizu incidenata koji se u poslednjih mesec dana događaju gotovo svakodnevno izaziva dodatnu zabrinutost i opravdanu sumnju da nije reč samo o deliktima iz koristoljublja, već da je reč o nečemu mnogo zlonamernijem i opasnijem", ocenjuje se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Srpska lista najoštrije osuđuje smišljene provokacije i napade na Srbe i njihovu imovinu.

"Ono što nas zabrinjava je podatak da ako se analitički sagledaju ove kriminalne radnje čije su žrtve Srbi, dolazimo do zaključka da ovo nisu napadi koji za cilj imaju protivpravno sticanje imovinske koristi, već slanje političke poruke da Srbi nisu poželjni na Kosovu i Metohiji, da njihova želja da u miru žive na svojim ognjištima nije u skladu sa planovima tamnih krugova u Prištini", saopštila je Srpska lista.

Srpska lista zahteva da se odgovorni najhitnije pronađu i kazne, umesto što ostaju nepoznati ili se posle protkolarnog uzimanja izjave puštaju na slobodu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво