Kosovska policija o incidentu u Starom Grackom

Povodom slučaja koji se sinoć desio u Starom Grackom, oglasila se kosovska policija saopštivši da je u sredu oko 20 časova u tom mestu kraj Lipljana "došlo do svađe nekoliko osoba".

"Policija je nakon dobijene informacije izašla na mesto događaja i suočila se sa nasilnim radnjama i agresivnim ponašanjem osumnjičenih lica", kaže se u saopštenju, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako se navodi, da bi situacija bila pod kontrolom "policija je preduzela sve neophodne radnje u skladu sa policijskim ovlašćenjima, zaustavila sukob i uhapsila dve osobe M. M. (29) i F. S. (19) sa Kosova.

U saopštenju se zatim navodi da su osumnjičene osobe puštene na slobodu nakon ispitivanja, i protiv njih je pokrenut slučaj za nanošenje lakih telesnih povreda.

Troje Srba iz Starog Grackog, povređeni su u sredu uveče u sukobu sa Albancima i tokom intervencije policije.

Svi povređeni, među kojima i jedna beba, su iz porodice Matović, a policija nakon incidenta privela jednog Albanca i jednog Srbina.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da su Srbi u Starom Grackom, koji su postali simbol stradalništva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, juče ponovo bili žrtve šovinizma i histerične mržnje, a tome su asistirali oni koji se lažno predstavljaju kao čuvari reda, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 01. jun 2018, 13:23)
anonymous Lala [neregistrovani]

"Čuvari reda " ili :

Čuvari nereda !