Otkriveno 17 migranata – skriveni u kamionima i teretnom vozu

Na ulazu graničnih prelaza Batrovci i Ristovac carinici su sprečili 17 migranata da ilegalno pređu granicu, saopštila je Uprava carina.

Šest migranata je otkriveno tokom kontrole praznog teretnog voza koji je putovao iz Makedonije.

"Nakon što su u Ristovcu carinici zaustavili teretni voz i otvorili vrata jednog vagona šestorica mladića počela su brzo da 'ispadaju' kroz pod vagona u pokušaju da se tako domognu šina i pobegnu. Pošto su sprečeni u tome, šest Palestinaca bez ikakvih dokumenata su carinicima rekli da su želeli da se tako prebace na teritoriju BiH", saopštila je Uprava carina.

Na graničnom prelazu Batrovci u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je iz Bugarske saobraćao ka Španiji prevozeći pesak u vrećama, otkrivena su četiri Avganistanaca.

Dva migranta su otkrivena u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne cevi iz Makedonije za špansko tržište, a troje migranata u kamionu bugarskih  registarskih oznaka koji je iz te zemlje ka Italiji transportovao folije u rolnama.

U saopštenju se dodaje da su carinici na Batrovcima juče u kamionu makedonskih registarskih oznaka, koji je iz Makedonije ka Sloveniji i Švajcarskoj prevozio PVC prozore i vrata, otkrili dva Avganistanaca.

broj komentara 0 pošalji komentar