Medicinski veštak o Mileti Jerkoviću

Suđenje nekadašnjem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Branku Lazareviću i ostalim optuženima za odavanje poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi optuženog Darka Šarića, nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu, ispitivanjem veštaka medicinske struke.

Ovaj veštak izjašnjavao se o mogućnostima ključnog svedoka u ovom postupku, Mileta Jerkovića, da svedoči pred sudom, budući da je suđenje zbog njegovih izostanaka odlagano više puta u poslednjih pola godine.

Pošto se Jerković ne pojavljuje, jer je na lečenju u Americi, sud je došao u posed njegove medicinske dokumetacije, koja će do sledećeg pretresa biti dopunjena još nekim izveštajima.

Na sledećem suđenju sredinom juna, veštak će nastaviti izlaganje svog mišljenja, a za sada je pri stavu da Jerković nije u mogućnosti da leti avionom, odnosno da svedoči na glavnom pretresu.

Jerković je ranije saslušavan u istrazi ovog slučaja, a inače je svedočio u slučaju protiv Šarićeve grupe kojoj se sudi za pranje novca zarađenog od trgovine kokainom.

Pored Lazarevića u ovom postupku zbog krivičnog dela odavanje službene tajne optuženi su – advokat iz Novog Sada Radovan Štrbac, policajac Boris Gara, kao i Rodoljub Radulović zvani Miša Banana koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu.

Oni se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću. 

To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije. 

Šariću je u toku ponovljeno suđenje povodom optužbi za krijumčarenje kokaina, kao i suđenje za pranje para i falsifikovanje dokumenata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво