Kruševac, uhapšen lekar specijalista zbog sumnje da je primio mito

Zbog sumnje da je od pacijentkinje zahtevao i primio mito u iznosu od 100 evra, policija uhapsila lekara specijalistu Doma zdravlja u Kruševcu.

U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su lekara specijalistu Doma zdravlja u Kruševcu V. S. (1955), zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Sumnja se da je on, da bi izvršio pregled i uradio neophodne testove, koje je u okviru svojih službenih ovlašćenja bio obavezan da izvrši, od pacijentkinje zahtevao i primio novac u iznosu od 100 evra, saopštio je MUP.

Osumnjičenom V. S. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, navodi se u saopštenju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 27. maj 2018, 15:43)
Dr-Ks [neregistrovani]

Doktor trazio mito

Naravno da je divnom doktoruneko smestio !!Taj covek nikada nije trazio nivac za svoje usluge...Mozda mi je neko stavio u kovertu ili kesu i ponudio(planiravsi da mu namesti).....Neka se onaj odozgo pothitno postara da vrati po zasluzi....

(nedelja, 27. maj 2018, 12:23)
Sloba [neregistrovani]

svuda su ima male plate

Ma doktori misle a da su im svuda male plate ali kod nas je to vec normalno da das doktpru nesto da bi te lecio to ej vec iz komunisticko doba tako bilo samo sad se sme pricati o tome

(nedelja, 27. maj 2018, 09:59)
anonymous [neregistrovani]

Zamazivanje ociju

Pa da taj doktor ima platu srazmernu poslu koji obavlja i vremenu koji je proveo uceci, ne bi rizikovao svoj posao za 100e. Hapsite sitne ribe, a sta je sa ovim sto uzimaju 10x vece sume!