Suđenje za zločin u Kravicama odloženo za 30. maj

Zbog izostanka optuženog Dragomira Parovića, za kojeg je utvrđeno da se nalazi u bolnici, jer je nedavno pokušao samoubistvo, odloženo je suđenje optuženima za ratni zločin u Kravicama kod Srebrenice za 30. maj i 1. jun.

Nakon pokušaja da preseče vene, Dragomir Parović je smešten na psihijatriju bolnice u Novom Sadu.

Za danas je bilo predviđeno ispitivanje zaštićenih svedoka – 301 i 302, ali je odloženo za 30. maj i 1. jun.

Sud je odredio još dva termina za nastavak suđenja, 12. i 13. jun.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Kravice kraj Srebrenice u julu 1995. optuženi su bivši pripadnici Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske – Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Prema optužnici, oni su zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica u julu 1995. godine učestvovali u ubistvu više stotina Muslimana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи