Vozaču 27 meseci zatvora jer je pregazio pešaka

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve godine i tri meseca Željka Vasića (31) jer je u oktobru 2016. svojim vozilom u Stepojevcu usmrtio Slađanu L. (46) koja se kretala ulicom sa dvoje dece.

Istom odlukom Željku Vasiću je izrečena zabrana upravljanja vozilima "B" kategorije od jedne godine, a oštećeni je radi ostvarivanja svog imovinsko-pravnog zahteva upućen na parnicu, objavljeno je na sajtu tog suda.

Ovom odlukom odbijena je žalba odbrane i potvrđena prvostepena presuda Osnovnog suda u Lazarevcu kojom je Vasić osuđen zbog teškog delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On je osuđen jer je 22. oktobra 2016. godine, ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život ljudi jer se nije pridržavao saobraćajnih propisa, navodi se u presudi.

"Na delu puta gde je brzina kretanja bila ograničena saobraćajnim znakom na 40 kilometara na čas, vozio je 60 kilometara na čas u momentu udara pešakinje koja se kretala u istom smeru i pravcu, usled čega je ona preminula na licu mesta", navodi se na sajtu suda.

Nakon ovog događaja on je ostavio ženu bez pomoći, a, kako su javili mediji, uhapšen je dve sedmice kasnije u pokušaju da pređe u Mađarsku.

U obrazloženju pravosnažne presude Apelacionog suda se navodi da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmerena.

Od olakšavajućih okolnosti za Vasića sud je cenio njegove porodične prilike, kao i doprinos nastradale nastanku saobraćajne nezgode, dok je od otežavajućih okolnosti cenio njegov raniji život.

Apelacioni sud smatra da se samo efektivnom kaznom zatvora od dve godine i tri meseca može ostvariti svrha kažnjavanja, kao i da je, kako navodi "ovako odmerena kazna nužna mera krivičnopravne zaštite, srazmerna težini izvršenih krivičnih dela, stepenu krivice okrivljenog, okolnosti pod kojima su dela izvršena, jačini povrede zaštićenog dobra, ličnosti okrivljenog i njegovim ličnim prilikama".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара