Zoran Vukotić oslobođen optužbi za ubistvo Albanaca

Srbin Zoran Vukotić, optužen za ubistvo četiri albanska civila 5. maja 1999. godine, osobođen je optužbe zbog nedostatka dokaza, piše prištinska "Koha".

Zoran Vukotić je, kako navodi list Koha, oslobođen iako je predsedavajući sudija Darijus Silicki rekao da je Vukotić "namerno tukao, a zatim i ubio Envera Rustolija, Hamdu Fazliju, Avdulu Fazliju i Fahredija Fazlijua u kući porodice Fazliju i tukao i pljačkao druge albanske civile", prenela je KTV.

Oštećene strane se, dodaje se, upućuju na građansku tužbu zbog nadoknade štete.

Silicki je nakon odluke sudske komisije rekao da "nema sumnje o činjenicama, stvarima koje su se dogodile maja 1999, ali je bilo većih sumnji o učešću Zorana Vukotića u ovim akcijama kao lica odgovornog za sve one loše stvari koje su se dogodile porodicama".

Vukotićev advokat Miro Delević rekao je Tanjugu da sud u ovom slučaju nije dokazao krivicu za krivično delo koje je njegovom klijentu stavljeno na teret.

Delević precizira da je Vukotić oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Prema njegovim rečima, optužnica se pozivala na izjave svedoka koji nisu bili pouzdani, a njihove izjave su bile kontradiktorne.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 17. maj 2018, 08:34) - Bane [neregistrovani]

Pa da, kako da ne, ...

Sudija je objavio kako ih je Srbin tukao i zlostavljao, a pritom nije imao ni jedan dokaz kojim bi to potkrepio. A kada je video da je preterao, onda je to generalizovao, kao "Činjenica je da se to dogodilo, ali je bilo sumnje da li je to baš Zoran uradio." A gde su te činjenice? Činjenice na osnovu laži tzv. svedoka? Njihovi već poznati fazoni, optuživanje Srba bez i jednog valjanog dokaza!

(sreda, 16. maj 2018, 23:19) - anonymous [neregistrovani]

Nedostatak dokaza???

Ma kao da ne!