Batrovci, otkrivena porodica migranata u prikolici kamiona

Na graničnom prelazu Batrovci carinici su otkrili u prikolici turskog kamiona porodicu migranata, bračni par sa dvoje maloletne dece iz Avganistana.

U poslednja dva dana osujećeno je nekoliko pokušaja ilegalnog prelaska preko granice na prelazima Šid i Batrovci, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Carinici su porodicu zatekli u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio lešnike iz Turske ka Švajcarskoj. 

"Pošto je sajla kamiona bila vidno oštećena, carinicima je bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti, što je i potvrđeno kada su u prikolici među lešnicima zatekli bračni par iz Avganistana sa dvoje maloletne dece", objašnjavaju u Upravi carina. 

Tokom jučerašnjeg dana, na izlazu graničnog prelaza Šid takođe su zabeležena dva pokušaja ilegalnog prelaska granice. 

Vozač kamiona bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne konstrukcije od Bugarske do Slovenije prijavio je carinicima tragove na prikolici.

Ušavši u tovarni deo kamiona, carinici su zatekli četvoricu muškaraca koji su im rekli da su iz Avganistana, a migranti su otkriveni u još jednom kamionu, takođe bugarskih registarskih oznaka, koji je prevozio nameštaj iz Bugarske za špansko tržište, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Na istom prelazu je, podsećaju, i 14. maja zabeležen pokušaj porodičnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Bugarska - Španija prevozeći staklenu ambalažu. 

"Zahvaljujući mobilnom skeneru na čijem su se snimku videle tri ljudske siluete u prikolici, otkrivena je i tročlana avganistanska porodica, roditelji i dete predškolskog uzrasta", navode nadležni.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво