Lazukić optužen za porodično nasilje

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Luke Lazukića kojim ga tereti da je izvršio porodično nasilje nad suprugom, pevačicom Natašom (Bekvalac) Lazukić, rečeno je "Tanjugu" u tom tužilaštvu.

Lazukić je optužen za krivično delo nasilje u porodici, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

Nakon razmatranja svih dokaza, tužilaštvo je zaključilo da postoji opravadana sumnja da je Lazukić izvršio krivično delo nasilje u porodici na štetu Nataše, koja je uzela njegovo prezime – Lazukić.

Prvi osnovni sud je u utorak na predlog tužilaštva Lazukiću produžio meru zabrane prilaska i komunikacije sa suprugom, koja može da traje do okončanja krivičnog postupka.

U tužilaštvu podsećaju da su u ovom slučaju sprovedene dokazne radnje u okviru kojih je saslušan i Lazukić i ispitana oštećena Nataša Lazukić, zatim je ispitan svedok-bebisiterka koja je bila prisutna tokom svađe u noći između 12. i 13. aprila.

Obavljeno je i medicinsko veštačenje na okolnost vrste i mehanizma nastanka povreda kod oštećene Nataše, kao i psihijatrijsko-psihološko veštačenje Lazukića povodom njegove uračunljivosti u vreme izvršenja dela, a bila su stavljena i dva zahteva za pružanje potrebnih obaveštenja Gradskom centru za socijalni rad, Odeljenje Savski venac i Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Nakon izvedenih dokaza, odbrana Lazukića je predložila svoje dokaze, od kojih je tužilaštvo usvojilo jedan predlog, dok su ostali odbijeni.

Zbog toga je odbrana u skladu sa zakonskim ovlašćenjima izvođenje tih dokaza predložila sudiji za prethodni postupak, koji je takođe odbio ove predloge odbrane. 

Lazukić se tereti da je Nataši Bekvalac naneo lake telesne povrede u noći između 12. i 13. aprila.

Što se tiče Lazukićeve krivične prijave protiv supruge zbog lažnog prijavljivanja, o njoj će biti odlučeno nakon okončanja postupka za porodično nasilje. 

Lazukić na saslušanju kod tužioca nije negirao da je sukoba između njega i Nataše bilo, ali je negirao da ju je tukao i šutirao. 

Pored toga, on je podneo i krivičnu prijavu protiv njenog oca Dragoslava Bekvalca zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Nataša Bekvalac, koja je uzela muževljevo prezime Lazukić, porodila se krajem februara i rodila zajedničko dete.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво