Uhapšen Šapčanin zbog prevare sa automobilom 

M. P. (34) uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara kojim je 38-godišnjeg muškarca iz Beograda oštetio za više od 56.000 evra, saopštio je MUP.

On se tereti da se, u septembru prošle godine, na osnovu poznanstva sa oštećenim Beograđaninom sa kojim je ranije poslovno sarađivao, dogovorio da mu preko svoje špedicije ocarini automobil "volvo".

Na osnovu tog dogovora muškarac je dovezao automobil u Šabac i osumnjičenom M. P. sa kompletnom dokumentacijom predao vozilo, kao i 6.100 evra na ime troškova carinjenja.

Tada su se i dogovorili da se automobil ocarini u roku od dve nedelje.

Nakon mesec dana, M.P. je pozvao oštećenog da dođe u Šabac kako bi prevezli vozilo do carine, što je on i učinio, a tada je i poslednji put video svoj automobil.

Muškarac se potom više puta telefonom interesovao za svoj automobil i dobijao odgovor da će se uskoro sve rešiti. 

Tokom tih razgovora, M. P. je od njega tražio da mu pozajmi 13.000 evra kako bi isplatio zaostale dugove u carini i da će, po prijemu novca, ocariniti i njegov automobil a pozajmljeni novac mu vratiti u ratama.

U međuvremenu, nakon što je pozajmio traženi novac, muškarac se čuo sa ocem osumnjičenog koji ga je obavestio da ne mogu da ocarine vozilo i da će mu vratiti automobil i novac u ratama. Od ukupnog novca koji je oštećeni dao, vraćeno mu je samo 4.800 evra.

Na ovaj način muškarac iz Beograda je, kako se sumnja, oštećen za 14.300 evra i automobil čija se vrednost procenjuje na oko 42.000 evra.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, M. P. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužiocu.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво