Zaplenjen autobus sa 32.500 komada odeće

Službenici Uprave carine zaplenili su autobus sa ogromnom količinom sumnjive garderobe, koje je bilo za čitav šleper, saopšteno je iz te uprave. Do zaplene je došlo 12. maja u Subotici, a prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.

Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi mnogo crnih džakova punih robe, a s obzirom na to da ih je bio pozamašan broj, autobus je usmeren u skladište radi detaljne kontrole. 

Nakon pregleda prtljaga svega osam putnika, koliko ih je bilo, na red je došao i sam autobus. Tada su carinici videli da se u srednjem i zadnjem njegovom delu, između sedišta, ali i u prtljažniku nalazi hrpa crnih vreća kojih je bilo toliko da nije bilo moguće sakriti ih.

Kompletnim istovarom ove gomile džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi ogromna količina garderobe raznih poznatih brendova za koju se sumnja da je krivotvorena.

Reč je o neverovatnih skoro 32.500 komada odeće, i to majica, farmerki, trenerki, šortseva, bermuda, helanki, čarapa i raznih drugih artikala sa potpisom "adidas", "najk", "armani", "polo" i drugih brendova.

Najviše je bilo ženskih čarapa – nezamisliva hrpa od skoro 13.500 pari, zatim muških "najk, "adidas" i "tomi hilfiger" – impozantnih gotovo 8.500 pari, skoro 3.000 šortseva "puma", "najk", nešto više od 1.500 pari muških bermuda "polo", "armani",  "tomi hilfiger", više od 1.000 ženskih kompleta šortseva i majica "najk" i "adidas, oko 1.000 muških kompleta trenerki "najk" i "adidas" i druge garderobe, ali ne u toliko teško zamislivim količinama.

Prema rečima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored tovara, biti zaplenjen i autobus, jer vrednost garderobe prelazi trećinu njegovog iznosa. 

Postoji sumnja da je roba bila namenjena prodaji na velikoj pijaci u Subotici, a s obzirom na zbunjenost i zatečenost vozača kada je video carinike, čini se da nije bio upućen u to da carinska kontrola ne postoji samo na graničnim prelazima.

broj komentara 0 pošalji komentar